Direktbank Praktijkvoorziening

De overgang naar Florius

In 2017 wordt uw Direktbank Praktijkvoorziening een Florius hypotheek. U kunt dan gebruik maken van alle mogelijkheden die een vooruitstrevend merk als Florius u biedt. Zoals zelf veilig online uw hypotheekzaken regelen via mijnFlorius en onbeperkt boetevrij aflossen uit eigen middelen met iDeal.


Uw voorwaarden en het rentepercentage veranderen door de overgang niet. Ook aan een verzekering of beleggersrekening die aan uw lening is gekoppeld wordt niets veranderd. Er moet veel gedaan worden om deze overgang straks zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom zijn er beperkt wijzigingen in uw hypotheek mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met uw hypotheekadviseur of met Advies & Service.

 

Wilt u een nieuwe lening bij Direktbank Praktijkvoorziening aanvragen?

Nieuwe aanvragen voor Direktbank Praktijkvoorziening van nieuwe klanten behandelen wij niet meer. Alleen als u al een hypotheek van Direktbank Praktijkvoorziening of voorheen a.s.r. Praktijkvoorziening heeft, dan kunt u een tweede hypotheek, meeneemhypotheek of een opname uit een hogere inschrijving aanvragen. Alleen tussenpersonen kunnen bij ons aanvragen indienen. Zij kunnen hiervoor dit aanvraagformulier ​​​​gebruiken.

Bekijk de actuele rentetarieven.

Heeft u al een hypotheek bij Direktbank Praktijkvoorziening en wilt u een tweede hypotheek of een meeneemhypotheek aanvragen?

Neem hiervoor contact op met uw tussenpersoon. Voor uw aanvraag dient uw tussenpersoon dit aanvraagformulier te gebruiken. Het volledig ingevulde aanvraagformulier kan uw tussenpersoon mailen naar aanvragenpv@direktbank.nl.

 

Wilt u geld opnemen uit het bouwdepot?

Om geld op te nemen uit het bouwdepot van uw lening bij Direktbank Praktijkvoorziening kunt u het Declaratieformulier bouwdepot​ downloaden, printen, invullen en opsturen naar:

Direktbank Praktijkvoorziening

Postbus 89

3800 AB Amersfoort

 

Heb ik een mogelijke restschuld?

Met onze handige RestschuldScan weet u snel of u mogelijk een restschuld heeft. En hoe hoog die ongeveer is. Deze RestschuldScan is een indicatie. Wilt u zekerheid over een eventuele restschuld? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur. 

Doe de restschuldscan

 

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek?

Tijdens de looptijd van uw hypotheek kunt u extra aflossen. Dit is een aflossing bovenop het bedrag dat u verplicht aflost. U kunt per kalenderjaar niet meer dan 10% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag per leningdeel extra aflossen zonder kosten. Wilt u meer aflossen dan 10% van de oorspronkelijke hoofdsom per leningdeel? Dan betaalt u over het meerdere de contante waarde van het renteverschil.

Gebruik voor een extra aflossing het formulier 'verzoek tot extra aflossing​​'. 

 

Welk nummer staat op uw bankafschrift als Direktbank namens Direktbank Praktijkvoorziening het termijnbedrag incasseert?

Bij automatische incasso van de rente en eventuele aflossing staat op uw bankafschrift het volgende rekeningnummer van Direktbank Praktijkvoorziening, te Amersfoort: NL25 ABNA 0429 0643 81.

Bent u tussenpersoon en heeft u vragen over bestaande leningen?

Neemt u dan contact op met een van de medewerkers van de afdeling Operations. Het telefoonnummer is 033 752 5900.

 

Bent u tussenpersoon en heeft u vragen over nieuwe leningen voor klanten van Direktbank Praktijkvoorziening?

Neemt u dan contact op met een van onze medewerkers. Het telefoonnummer is (033) 752 5900.