Direktbank Woninghypotheken​

De overgang naar Florius

In 2017 wordt uw Direktbank Woninghypotheek een Florius hypotheek. U kunt dan gebruik maken van alle mogelijkheden die een vooruitstrevend merk als Florius u biedt. Zoals zelf veilig online uw hypotheekzaken regelen via mijnFlorius en onbeperkt boetevrij aflossen uit eigen middelen met iDeal.

 

Uw voorwaarden en het rentepercentage veranderen door de overgang niet. Ook aan een verzekering of beleggersrekening die aan uw lening is gekoppeld wordt niets veranderd. Er moet veel gedaan worden om deze overgang straks zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom zijn er beperkt wijzigingen in uw hypotheek mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met uw hypotheekadviseur of met Advies & Service.

 

Direktbank Woninghypotheken sluit geen nieuwe hypotheken meer af. Nieuwe aanvragen voor Direktbank Woninghypotheken van nieuwe klanten behandelen wij niet meer. Heeft u al een Direktbank Woninghypotheek dan vindt u op deze site meer informatie over uw hypotheek. Ook kunt u uw hypotheek nog verhogen of eventueel omzetten. Uw adviseur kan u hier meer over vertellen. Er zijn verschillende hypotheekvormen bij Direktbank Woninghypotheek. Het kan zijn dat u voor de financiering van uw woning een combinatie heeft van de verschillende hypotheekvormen.

 

Meer over de verschillende hypotheekvormen

  • Annuïteitenhypotheek
  • Lineaire Hypotheek
  • Spaarhypotheek
  • Aflossingsvrije Hypotheek
  • Hypotheek met levensverzekering
  • Beleggingshypotheek

Annuïteitenhypotheek van Direktbank Woninghypotheken

Met Annuïteitenhypotheek van Direktbank Woninghypotheken betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing. Het maandelijkse bruto bedrag blijft gelijk zolang de rente gelijk blijft. Aan het begin van de looptijd van de Annuïteitenhypotheek zijn de netto woonlasten het laagst. De eerste jaren bestaat dit bedrag vooral uit rente, de laatste jaren vooral uit aflossing. Aan het einde van de looptijd heeft u de hypotheek volledig afgelost.

​Lineaire Hypotheek van Direktbank Woninghypotheken

Met een Lineaire Hypotheek van Direktbank Woninghypotheken betaalt u maandelijks een vast bedrag aan aflossing. Het hypotheekbedrag wordt zo in gelijke delen afgelost. Aan het einde van de looptijd hebt u de hypotheek volledig afgelost.

 

Het te betalen maandelijkse bedrag bestaat bij de Lineaire Hypotheek uit rente plus aflossing. Doordat het rentebedrag daalt, dalen ook de maandelijkse hypotheeklasten. De maandelijks te betalen hypotheekrente wordt berekend over het resterende hypotheekbedrag. Doordat het hypotheekbedrag door de maandelijkse aflossing lager wordt, daalt ook het te betalen hypotheekrentebedrag.

​Spaarhypotheek van Direktbank Woninghypotheken

Een Spaarhypotheek is een combinatie van lenen, sparen en verzekeren. U heeft geld geleend voor de aankoop van een huis en betaalt hierover rente. Bij een combinatie van lenen en verzekeren betaalt u maandelijks een vaste premie voor uw Spaarverzekering. Die wordt gebruikt om spaarvermogen op te bouwen en uw overlijdensrisicoverzekering te betalen. Het spaarvermogen dat u opbouwt is alleen bedoeld voor de aflossing van de hypotheek op einddatum. Tijdens de looptijd van de hypotheek lost u dus niets af. Bij een Spaarhypotheek zijn de spaarrente en de hypotheekrente gekoppeld. Het rentepercentage dat u over de spaarpremie vergoed krijgt, is gelijk aan de hypotheekrente.

 

De spaarverzekering die u heeft afgesloten voor het aflossen van uw hypotheek wordt beheerd door a.s.r. Verzekeringen. Neem contact op met a.s.r.  voor vragen en informatie over uw levensverzekering of kijk op www.asr.nl.

 

Financiële bijsluiter

​Aflossingsvrije Hypotheek van Direktbank Woninghypotheken

Met Aflossingsvrije Hypotheek van Direktbank Woninghypotheken lost u gedurende de looptijd niets af. Uw hypotheekschuld blijft dus gelijk. Wanneer u de hypotheek beëindigt of de woning verkoopt, moet u de lening in één keer aflossen.
Omdat u niets aflost, is het maandelijks te betalen hypotheekrentebedrag gelijk. Dit bedrag kan wijzigen als na een rentevastperiode het rentepercentage van de hypotheek verandert. Doordat u tijdens de looptijd van uw hypotheek niets aflost is er een kans dat u aan het einde van de looptijd met een restschuld blijft zitten. Aan het einde van de looptijd van uw hypotheek heeft u immers voldoende vermogen nodig om de hypotheek in één keer af te lossen. Wilt u hierover meer weten vraag dan advies aan uw adviseur.

​Hypotheek met levensverzekering van Direktbank Woninghypotheken

Bij een Direktbank Woninghypotheek met een levensverzekering lost u tijdens de looptijd niets af op de hypotheek. Aan het einde van de looptijd lost u de hypotheek geheel of gedeeltelijk af met behulp van het opgebouwde kapitaal uit de levensverzekering. U betaalt maandelijks een vaste premie die wordt gespaard of belegd. Aan het einde van de looptijd krijgt u een kapitaal uitgekeerd waarmee u de hypotheek (gedeeltelijk) kunt aflossen. Dit is afhankelijk van de keuze die u heeft gemaakt.

 

De levensverzekering die u heeft afgesloten voor het aflossen van uw hypotheek wordt beheerd door a.s.r. Verzekeringen. Neem contact op met a.s.r.  voor vragen en informatie over uw levensverzekering of kijk op www.asr.nl.

​Beleggingshypotheek van Direktbank Woninghypotheken

Bij een Direktbank Woninghypotheek beleggingshypotheek lost u gedurende de looptijd van uw hypotheek niets af maar belegt u om aan het einde van de looptijd met het opgebouwde vermogen de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen. Het kan zijn dat u maandelijks een bedrag op de beleggingsrekening stort om te beleggen of dat u bij aanvang van de hypotheek een eenmalig bedrag heeft gestort. Uw storting(en) worden gebruikt voor de aankoop van bijvoorbeeld aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Met een beleggingshypotheek kunt u profiteren van stijgende koersen, maar loopt u ook het risico dat uw beleggingen aan het einde van de looptijd minder waard zijn dan verwacht.

 

a.s.r. beheert uw beleggingsrekening. Neem contact op met a.s.r. voor vragen en informatie over uw beleggingen  of kijk op www.asr.nl.

​Advies

Wilt u iets wijzigingen in uw hypotheek of wilt u weten of de hypotheek nog bij uw situatie past? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur.

 

Wijzigingen

Kijk hier voor mogelijke wijzigingen in uw hypotheek