​Onafhankelijk advies bij Direktbank

Direktbank werkt samen met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Als u uw bestaande hypotheek wilt verhogen of aanpassen kan dat niet zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur. Hij helpt u de juiste keuze te maken.

Een hypotheek voor nu en straks

Heeft u een hypotheek afgesloten, dan is het verstandig om deze goed te onderhouden. Er kan tenslotte veel veranderen in dertig jaar. Bijzondere gebeurtenissen in uw leven kunnen invloed hebben op uw hypotheek. Gaat u bijvoorbeeld trouwen, scheiden, verbouwen of raakt u uw baan kwijt​? Dan is het verstandig om hypotheekadvies te vragen. Uw hypotheekadviseur weet waar u rekening mee moet houden en denkt met u mee.

Kosten hypotheekadvies: betaalt u voor advies?

Hypotheekadviseurs ontvingen eerder provisie van een aanbieder wanneer ze een van hun producten verkochten. Dit kon in sommige gevallen ten koste gaan van de objectiviteit en zorgde bovendien voor onduidelijkheid. De advieskosten werden namelijk verwerkt in de hoogte van de hypotheek(rente). Voor meer objectiviteit betaalt u tegenwoordig zelf de onafhankelijke hypotheekadviseur voor het advies en de bemiddeling van uw bestaande hypotheek. Dit kan met een uurtarief of tegen een vast bedrag. We raden u aan hierover zelf informatie in te winnen, voordat u een hypotheekadviseur kiest.

Nieuwe hypotheek afsluiten

Bent u nog geen klant van Direktbank en zoekt u een hypotheek? Bij Direktbank kunt u geen nieuwe hypotheek meer afsluiten. Nieuwe hypotheken kunt u sluiten via Florius. ​