Direktbank kent geen actieve verkoop meer

Met ingang van 16 maart 2012 zijn wij gestopt met de activiteiten van Direktbank Vastgoed Hypotheken. Aanvragen voor nieuwe hypotheken nemen wij dan ook niet meer in behandeling. Het verlengen of verhogen van uw hypotheek of het meenemen daarvan naar een ander onderpand is ook niet meer mogelijk. Diverse andere wijzigingen, zoals het omzetten van de aflosvorm of het wijzigen van de rente, zijn wel nog mogelijk.


Uw hypotheek loopt af. En nu?

Op de einddatum van uw hypotheek moet u uw hypotheek hebben terugbetaald. Heeft uw hypotheek leningdelen waarop u maandelijks niet automatisch aflost, zoals een Aflossingsvrije hypotheek of Beleggingshypotheek? Dan kan het zijn dat u op de einddatum nog een restschuld heeft die u moet terugbetalen. Graag laten we zien waar u op moet letten.

Uw hypotheek terugbetalen op de einddatum

Als de looptijd van uw Aflossingsvrije of Beleggingshypotheek eindigt, moet u uw hypotheek in 1 keer terugbetalen. En als u nooit of weinig heeft afgelost, kan dat een behoorlijk bedrag zijn. Het terugbetalen van uw hypotheek kan uit eigen middelen, uit vermogen dat u heeft opgebouwd, of uit de verkoopopbrengst van uw woning.

U krijgt van ons een bericht

Voordat uw hypotheek afloopt, krijgt u bericht van ons. Hierin staat of u een restschuld heeft die u nog moet betalen en wanneer u die moet betalen. Ook leest u in de brief wat er gebeurt als het u niet lukt om dit bedrag in één keer terug te betalen. Kunt u uw restschuld op dat moment niet aflossen, vraag dan uw onafhankelijk hypotheekadviseur om advies.

Weet waar u aan toe bent

Weet u of uw hypotheek voor u betaalbaar blijft? In uw persoonlijke situatie kunnen zich wijzigingen voordoen, het is belangrijk dat u daar goed over nadenkt en tijdig eventuele acties onderneemt. Bijvoorbeeld:

  • Uw inkomen is waarschijnlijk lager wanneer u met pensioen gaat.
  • Uw netto maandlasten kunnen stijgen wanneer uw hypotheekrenteaftrek vervalt.

Wat u nu al kunt doen

Het is belangrijk dat u daar goed over nadenkt en tijdig eventuele acties onderneemt. Wat u nu bijvoorbeeld al kunt doen:

  • U kunt uw vermogen opbouwen met bijvoorbeeld sparen of beleggen.
  • U kunt de hypotheekvorm aanpassen.
  • U kunt extra aflossen op uw hypotheek. Dat kan éénmalig of per maand.
Neem voor meer informatie over uw mogelijkheden contact op met een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Alles afbetaald? Dan hoeft u niets te doen

Als u geen restschuld meer heeft aan het einde van de economische looptijd, dan heeft u uw hypotheek helemaal afgelost. U hoeft dan niets te doen. U ontvangt ongeveer een maand na uw laatste terugbetaling een laatste saldo-opgave. Hierop ziet u dat u geen schuld meer heeft.

Heeft u nog vragen?

Neemt u gerust contact met ons op wanneer vragen heeft of uw hypotheek wilt wijzigen. U kunt ons op werkdagen bereiken van 08.30 uur tot 17.00 uur. Ons telefoonnummer is 033 752 5000. Of stuur een mail naar service@florius.nl.

© 2023 Direktbank