Direktbank kent geen actieve verkoop meer

Met ingang van 16 maart 2012 zijn wij gestopt met de activiteiten van Direktbank Vastgoed Hypotheken. Aanvragen voor nieuwe hypotheken nemen wij dan ook niet meer in behandeling. Het verlengen of verhogen van uw hypotheek of het meenemen daarvan naar een ander onderpand is ook niet meer mogelijk. Diverse andere wijzigingen, zoals het omzetten van de aflosvorm of het wijzigen van de rente, zijn wel nog mogelijk.


​Revisie van uw Direktbank Vastgoed Hypotheek: een jaarlijkse risicocheck

Direktbank vindt het belangrijk dat u als klant geen onnodige of onvoorziene risico’s loopt. Wij controleren daarom regelmatig of uw hypotheek en de voorwaarden daarvan nog aansluiten bij uw financiële situatie. Dat doen we tijdens een revisie. Waar we precies naar kijken en wat dit voor u betekent, leest u hieronder.

Wat houdt revisie van uw hypotheek in?

Met een revisie van uw hypotheek maken we mogelijke (krediet)risico’s inzichtelijk, zodat u deze tijdig kunt verkleinen of voorkomen. Daarvoor kijken we minimaal één keer per jaar naar uw financiële situatie om te bepalen of uw lening op dat moment nog bij u past.

Waar wordt tijdens een revisie naar gekeken?

  • Wij controleren of uw hypotheek nog aansluit op uw financiële situatie.
  • We kijken of u kunt blijven voldoen aan de verplichtingen die horen bij deze hypotheek.
  • We beoordelen of de waarde van eerder gestelde zekerheden, zoals uw bedrijfspand en/of woning, nog actueel zijn. Eventueel vragen wij bij u een recente taxatie van uw bedrijfspand en/of woning op.

Welke informatie hebben wij van u nodig?

Voor een revisie hebben wij documenten van u nodig die ons inzicht geven in uw financiële situatie. Hierbij kunt u denken aan een recente aangifte Inkomstenbelasting of de laatste jaarrekening van uw onderneming(en).

Goed om te weten:

In de voorwaarden van uw hypotheek staat dat wij aanvullende financiële gegevens op kunnen vragen. Als uit de jaarlijkse revisie blijkt dat er reden is voor een extra revisie, dan vragen wij u vaker om informatie, over bijvoorbeeld de betaalbaarheid van uw lening of uw financiële situatie.

De uitkomst van uw revisie

Deze delen wij met u per brief. Ook als we geen risico´s vaststellen, ontvangt u van ons een brief. Zien we wel risico’s? Dan adviseren wij u om een afspraak te maken met uw hypotheekadviseur. Die kan u vertellen welke mogelijkheden u heeft.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons op werkdagen bellen van 08.30 uur tot 17.00 uur op 033 464 9115. Mailen kan ook. Ons e-mailadres is: dvhrevisie@aahg.nl.

© 2023 Direktbank