Betalen uit uw verhuiskrediet

Is uw bouwdepot leeg? Zolang er nog geld in het Verhuiskrediet beschikbaar is, kunt u een betaling uit het Verhuiskrediet laten doen: 

  • Print het formulier Verzoek tot uitbetaling Verhuiskrediet en vul het in.

  • Onderteken het formulier.

  • Voeg kopieën van uw rekeningen bij.

  • Stuur dit formulier met de rekeningen naar het adres dat onderaan het formulier staat.​

Formulier Verzoek tot uitbetaling Verhuiskrediet

Verzoek tot uitbetaling Verhuiskrediet

Wij boeken alleen geld over naar uw eigen betaalrekening als u met het formulier kopieën van kassabonnen en/of nota's met een betaalbewijs (kopie dagafschrift) meestuurt. Zonder rekeningen maken wij geen geld over, ook geen voorschotten. De rekeningen mogen niet ouder dan zes maanden zijn.

 

Na ontvangst van de rekeningen en het formulier maken wij het bedrag rechtstreeks over naar de aannemer of leverancier. U ontvangt hiervan geen bericht.

 

Wat kan ik uit het Verhuiskrediet betalen?

Uit het Verhuiskrediet kunt u rekeningen voor de bouw of verbouwing van uw huis laten betalen. Zoals bijvoorbeeld van de aannemer of de keukenleverancier.

 Deze rekeningen kunt u door ons laten betalen. Vul daarvoor het formulier Verzoek tot uitbetaling Verhuiskrediet in. Wij controleren of het geld wordt besteed aan de bouw of verbouwing van uw huis. Dat is belangrijk, omdat deze bedragen de waarde van uw woning beïnvloeden.

Wat moet ik doen als er haast is bij de betaling?

Laat het geld telefonisch overmaken. Op het formulier Verzoek tot uitbetaling Verhuiskrediet kunt u dit aangeven. Een telefonische overboeking naar een bankrekening duurt één à twee werkdagen. Naar een voormalige postbankrekening duurt dit twee à drie werkdagen. Een telefonische overboeking kost EUR 4,50. Dit bedrag betaalt u met het volgende maandbedrag van uw hypotheek. Dat gaat automatisch.

 

Kan ik zonder nota’s geld opnemen uit mijn Verhuiskrediet?

Wilt u geld opnemen voor bijvoorbeeld gordijnen, vloerbedekking of andere spullen voor uw huis? Dat kan, tot een maximum van 15% van het Verhuiskrediet. Rekeningen zijn in dit geval niet nodig. Gebruik ook hiervoor het formulier Verzoek tot uitbetaling Verhuiskrediet. Na ontvangst van het formulier maken wij het bedrag rechtstreeks over naar uw betaalrekening.