​​Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is alleen mogelijk als u een bestaande hypotheek heeft van Direktbank Hypotheken. Voor Direktbank Vastgoed Hypotheken is NHG niet ​mogelijk.

 

Met de NHG bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Uw hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Bovendien beschermt NHG u wanneer u door bepaalde omstandigheden uw huis met verlies moet verkopen. Door vooraf een borgtochtprovisie te betalen, is uw restschuld in principe gedekt en betaalt u mogelijk minder rente. Een hypotheek met NHG is dus zeker iets om uw hypotheekadviseur naar te vragen.


 

Kenmerken van Nationale Hypotheek Garantie 

  • Veiliger en verantwoord lenen 

  • Kosten fiscaal aftrekbaar 

  • Lagere hypotheekrente 

  • Ook voor financiering van een verbouwing 


Lagere hypotheekrente 

Het is niet alleen prettig dat er een betrouwbare partij garant staat voor uw eventuele restschuld. Doordat dit risico is afgedekt, biedt NHG nog een ander voordeel: u betaalt in veel gevallen een lagere rente!​

Bij de aankoop van een woning en ook bij verbouwing

Wanneer u een hypotheek afsluit voor de aankoop van een woning, komt u mogelijk in aanmerking voor NHG. De belangrijkste voorwaarde is dat de totale kosten, met inbegrip van alle kosten, maximaal EUR 245.000 bedragen.

 

U kunt het totale aankoopbedrag financieren, inclusief de bijkomende kosten. Bij aankoop van een bestaande woning mag de koopsom plus eventuele verbouwingskosten niet meer bedragen dan EUR 231.132. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is de maximale koop-/aanneemsom inclusief meerwerk EUR 231.132. NHG rekent standaard met 5% bijkomende kosten. 

 

NHG kan soms ook worden gebruikt als u een (extra) hypotheek afsluit voor verbouwing voor verbetering van uwwoning. Zelfs als u op uw bestaande hypotheek nog geen NHG had afgesloten.  

Kijk voor meer informatie op de website van NHG.​