Hypotheekvorm wijzigen​

Is uw financiële situatie veranderd? Dan kan het verstandig zijn om uw Direktbank hypotheek aan te passen. Ook een wijziging in de regels die de belastingdienst toepast, kan reden zijn om te kijken of uw hypotheek nog goed bij u past. We noemen het veranderen van uw hypotheek of rentevorm 'omzetten'.

Kijk hier voor onze hypotheekvormen.

Offerte aanvragen

U kunt een offerte aanvragen bij uw hypotheekadviseur. Dit is de tussenpersoon die uw hypotheek heeft afgesloten. Als u geen gegevens meer heeft van uw adviseur, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met het vinden van een adviseur.

Uw adviseur vraagt bij ons een omzetofferte aan. Als wij uw vraag om de hypotheekvorm te veranderen goedkeuren, sturen wij u een omzetofferte. Het aanvragen van een omzetofferte kost geen geld.

In de offerte staat of u uw woning opnieuw moet laten taxeren. De taxateur bepaalt dan onder andere wat de huidige marktwaarde is. De kosten van deze taxatie dient u zelf te betalen. In sommige gevallen vragen wij alleen om de WOZ-waarde van uw woning.

Indien u de omzetofferte accepteert, berekenen wij geen administratiekosten.