​​Rentevorm wijzigen

De rente die u betaalt, bepaalt voor een groot deel uw maandlasten. Als de rentevastperiode afloopt, dan kunt u ook hierin een wijziging overwegen. Hebt u een variabele rente? Dan kan uw rentepercentage per maand anders zijn.  Wilt u dit niet? Dan kunt u op elk gewenst moment de rente omzetten naar een vaste rente. Uw rente wordt dan per de eerste van de volgende maand aangepast. In dat geval verandert het rentepercentage tijdens een afgesproken periode niet. 

Bij een lage rentestand kan het ook gunstig zijn om tussentijds je rentevastperiode opnieuw te bekijken. Wilt u nieuwe afspraken maken over het rentetarief? Houd er dan rekening mee dat u vaak een vergoeding moet betalen. We raden u daarom aan om deze stap vooraf te bespreken met uw adviseur.


Let op

​Een hypotheekrente is maar voor een periode van maximaal dertig jaar aftrekbaar. Het kan dus aantrekkelijk zijn om uw aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een andere hypotheekvorm waar u wel tussentijds terugbetaalt. Zo bent u er zeker van dat uw hypotheek geheel of gedeeltelijk is afgelost tegen de tijd dat de fiscale renteaftrek komt te vervallen.


Rentevorm wijzigen