Verbouwen​

Verbouwplannen? Bijvoorbeeld omdat u een uitbouw of andere keuken wilt? Of u nu zelf gaat klussen of alles laat doen: een verbouwing brengt hoe dan ook kosten met zich mee. Direktbank heeft interessante oplossingen om de verbouwing van uw huis te financieren.

Uw huis verbouwen: gewoon met uw huidige hypotheek

Om uw hypotheek te verhogen, betaalt u bijkomende kosten. Bijvoorbeeld voor een eventuele taxatie, een nieuwe hypotheekakte of de factuur van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Toch weegt dat meestal niet op tegen de kosten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Hypotheek verhogen voor een verbouwing

Direktbank biedt de mogelijkheid om uw huidige hypotheek te verhogen. Bijvoorbeeld als u de maximale financieringsruimte niet volledig heeft gebruikt toen u de hypotheek afsloot. Of: u heeft afgelost gedurende de looptijd van uw hypotheek, waardoor er ruimte is ontstaan. In die gevallen komt u waarschijnlijk in aanmerking om uw hypotheek te verhogen als u uw huis gaat verbouwen.

Voorwaarden van het verhogen van de hypotheek

Voor een verhoging van uw huidige hypotheek gelden regels. Dit zijn de belangrijkste:

• De verhoging moet minimaal EUR 10.000 bedragen.
• Uw totale lening mag maximaal 101% van de marktwaarde van uw huis bedragen.
• Uw inkomen en de marktwaarde van uw huis moeten genoeg zekerheid bieden dat u de lening kunt aflossen.

Een apart verbouwpotje om mee te verbouwen

Met een bouwdepot heeft u een rekening voor uw verbouwing. U krijgt een aparte rekening waar we (een deel van) uw lening op storten en die alleen bedoeld is voor de verbouwkosten om uw huis te verbouwen.

Meer weten over hypotheek en huis verbouwen?

Vraag uw hypotheekadviseur naar de mogelijkheden.