​​

Verhuizen

U wilt uw huidige woning verkopen en een nieuwe woning kopen. Een logisch moment om uw financiële mogelijkheden op een rijtje te zetten. Past uw huidige hypotheek nog bij u? Kunt u de hypotheek overzetten naar een goede financiering voor uw nieuwe huis?


Verhuist u naar een koopwoning? Dan moet er veel geregeld worden. Niet alleen praktisch, maar ook financieel.


Vanaf 1 januari 2011 verkopen wij onder de naam Direktbank geen hypotheken meer aan nieuwe klanten.  Er is een uitstekend alternatief binnen ons concern ABN AMRO Bank, namelijk Florius. Florius helpt u  graag op weg!

Ga hier naar Florius

Adreswijziging

Bent u al verhuisd? Dan kunt u uw nieuwe adres per e-mail aan ons doorgeven via servi​​ce@direktbank.nl. Zet de volgende gegevens in uw e-mailbericht:

  • uw achternaam en voorletters;

  • uw hypotheek- of leningnummer;

  • de straatnaam, het huisnummer, de postcode en plaats van uw nieuwe woning;

  • de datum per wanneer u uw post op uw nieuwe adres wilt ontvangen;

  • een (gescande) handtekening van de schuldenaren. 

​​

Meeneemhypotheek

Heeft u een nieuw huis op het oog? En wilt u de voordelen van uw huidige Direktbank hypotheek graag houden? Dan verhuist u die gewoon mee.

 

Verhuiskrediet

U heeft al een hypotheek bij Direktbank en die wilt u meenemen naar uw nieuwe huis? En uw oude huis is nog niet verkocht? Maar u heeft wel de verkoopopbrengst nodig om het nieuwe huis te kopen? Dan kunt u bij ons tijdelijk een Overbruggingskrediet/Verhuiskrediet​ afsluiten.


Verbouwen

Als u plannen heeft om te verbouwen​ helpen wij u graag verder bij het realiseren van uw nieuwe woonwensen. Want in zo'n situatie is het prettig als uw financiering goed geregeld is.


Wilt u extra geld voor andere doeleinden dan voor uw huis? En heeft u al een hypotheek bij Direktbank?

Ook dan kunt u bij ons terecht. Neem daarvoor contact ​op met Direktbank. ​

Hoe kiest u een hypotheek voor een verbouwing?

Er zijn verschillende producten mogelijk, de keuze die u maakt hangt af van uw persoonlijke wensen. Wilt u bijvoorbeeld flexibiliteit in opnemen en aflossen van de bedragen? Belangrijk is dat u er goed over nadenkt en het met een deskundige doorspreekt. Zodat u precies weet waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan.

Hypotheken van Direktbank kunt u alleen via hypotheekadviseurs afsluiten. Neem hiervoor contact op met uw hypotheekadviseur, hij kent uw situatie en dat praat wel zo makkelijk.

 

Uw bestaande hypotheek verhogen?

Heeft u al een (bank)hypotheek bij Direktbank met een hoger inschrijvingsbedrag dan het geleende bedrag? Dan hoeft u niet opnieuw naar de notaris. Tenminste, zolang u niet meer leent dan het verschil tussen het geleende bedrag van de eerste hypotheek en het inschrijvingsbedrag.


Is een hypotheek voordeliger dan een consumptief krediet?

Bij ons sluit u altijd een hypotheek af. Dat betekent dat uw huis het onderpand is voor de lening. U geeft ons met dit onderpand extra zekerheid en dat wordt beloond. Daarom is het rentetarief​ lager bij een hypotheek dan bij een gewoon consumptief krediet.

  • lagere rente in vergelijking met een persoonlijke lening of doorlopend krediet;

  • lagere maandlasten door de (doorgaans) langere looptijd.

Vraag uw hypotheekadviseur naar de mogelijkheden.